Het aanbod van hybride auto’s op Marktplaats is in 2012 verdubbeld, van 7.000 geplaatste advertenties in 2011 naar 15.000 in 2012. De zoekterm ‘automaat’ voert net als vorig jaar de top 10 van meest gezochte trefwoorden in 2012 aan. Dit blijkt uit de jaarcijfers van Marktplaats Auto’s.

Verdere stijging verwacht
“Financiële voordelen zoals het afschaffen van de motorrijtuigenbelasting, maakt de aankoop van een hybride auto steeds aantrekkelijker”, zegt Remco Armee, directeur Marktplaats Auto’s. “Gezien de constante ontwikkelingen op het gebied van duurzaam rijden; waaronder de toename van plug-in hybride auto’s en voertuigen met range extenders, verwachten we een verdere stijging van het aantal hybride auto’s op Marktplaats in het nieuwe jaar.”

In 2012 zijn 2.4 miljoen auto’s advertenties geplaatst op Marktplaats Auto’s. Het grootste aandeel hierin heeft de VW Golf met 237 duizend advertenties. De Golf is daarmee ook de meest bekeken auto, gevolgd door de BMW 3 Serie en de Polo. Toch wordt bij het surfen vaak ook nog even een blik geworpen op wellicht minder praktische, maar gewilde sportwagens als Toyota Supra, Nissan Skyline en Audi RS4. Deze auto’s worden minder vaak aangeboden, maar relatief het vaakst bekeken.


Meer lezen over: , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.