Veertigduizend mensen gaan in elektrische auto’s over de A15 rijden, op groene stroom die langs de snelweg is opgewekt. Deze veertigduizend mensen verplaatsen zich deels in elektrische deelauto’s. Dat is de kern van het project Drie keer groener!

Voor dit project, de duurzame energiesnelweg A15 van Natuur & Milieu en Milieudefensie, stelde de Postcode Loterij afgelopen week 4,5 miljoen beschikbaar tijdens het jaarlijkse Goed Geld Gala.

‘We toveren de A15 om tot een elektrisch Walhalla’, zegt Tjerk Wagenaar, directeur van Natuur & Milieu. ‘Deze snelweg is niet langer een symbool van vervuiling, maar van duurzame, innovatieve mobiliteit. 40.000 mensen gaan hier kennismaken met elektrisch rijden.’ De A-15 loopt van Nijmegen naar Hoek van Holland, door de Betuwe, het Rivierenlandschap, het Groene Hart, langs de Drechtsteden en Rotterdam.

Een deel van het project richt zich op het aanbieden van elektrische deelauto’s voor zelfstandige ondernemers en bedrijven in de A-15 zone. Daarnaast krijgen particulieren de mogelijkheid om elektrisch rijden tegen een kleine vergoeding te proberen. Hiervoor zijn tweeduizend elektrische gezinsauto’s beschikbaar, inclusief de mogelijkheid om de auto tegen betaling door te verhuren aan anderen.

Het andere deel van het project richt zich op duurzame energieprojecten langs de A15. Er komt een zichtbaar zonnepanelenlint op de geluidschermen en op de daken van (boeren)bedrijven langs de A15. Daarnaast moet de ontwikkeling van drie windparken langs de A15 en in Rotterdam voor voldoende stroom zorgen om de elektrische auto’s op te laden. Grote energiebedrijven hebben aangegeven hieraan mee te willen werken.


Meer lezen over: , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Ik rijd nu al dagelijks elektrisch over de A15 heen en weer, hoe meer hoe beter.

@mattraket: Karma, right? Alleen slaat de range extender ergens onderweg aan?

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.