Techrules Ren
Het tweede deel van het lijstje met elektrische supercars, concept cars en hybrides van de Salon van Genève. Met onder andere een flying object en een haaienvin.

Pop.Up van Airbus en Italdesign
Is het een auto, is het een vliegtuig? Ja en ja! Een modulair elektrisch voertuig, om het chic te zeggen. Dit is volgens Airbus en Italdesign het grootstedelijke vervoer van de toekomst. En wat is er mooier dan de files voorbij vliegen. Dat kan de Pop.Up. Die beslist zelf of het gunstiger is om te rijden of te vliegen. Gekoppeld aan een platform is het een auto, met acht propellers erop is het een vliegtuig.

Pop.Up auto en vliegtuigding

Renault Zoe e-Sport
Een elektrisch bommetje. Kleur? Electric blue (of bleu electrique). Laat de Renault Zoe e-Sport alsjeblieft in productie gaan. Gewoon omdat elektrische auto’s best wat spectaculairder mogen. Het koetswerk is opgetrokken uit carbon. Twee elektromotoren leveren een vermogen van 463 pk. 0-100 km/u gaat in 3,2 seconden en de topsnelheid is 210 km/u. Inspanningen om het gewicht wat in te perken ten spijt, is het met 1400 kg geen vedergewicht. Nochtans veel belovend. Ook al omdat Renault een naam heeft om hoog te houden met kleine, potente hatchbacks.

Renault Zoe e-Sport

Techrules Ren
Een Chinese hybride supercar met een haaienvin op het dak. En dan niet zo’n subtiel dingetje zoals BMW ooit introduceerde voor de radio-ontvangst… Neen, een haaienvin ter bevordering van de aerodynamica. De entree is ook bijzonder, deur en dak gaan in één stuk omhoog en naar achter open (zie foto bovenaan). De Techrules Ren zal leverbaar worden in verschillende configuraties. De topuitvoering is een diesel-hybride met een systeemvermogen van 1305 pk (is een dekselse 1000 pk dan niet genoeg?) en een 25 kWh accupakket. Het rijbereik is 1170 km. De productie gaat van start in 2018.

ren Techrules ren

VAG Sedric
Een autonoom project van de Volkswagen-groep. Effectieve, want vierkante vormgeving en aan de koddige kant. Sedric staat voor Self Driving Car. De auto biedt plaats aan vier personen en kan worden gedeeld. Autonoom en autodelen zijn immers de buzzwords van de auto-industrie. Binnen gaat het er huiselijk aan toe, we zien een mosterdgele bank en een houten vloer. Geen kamerplanten, dat dan weer niet.

VAG Sedric

Vanda Dendrobium
Deze hypercar is een tikje Zonda-esque qua uiterlijk. Heeft vleugeldeuren en een dak dat openklapt. Het vermogen is niet bekend. Wel weten we dat de auto in 2,7 s naar 100 km/u sprint en de topsnelheid 320 km/u bedraagt. De auto werd ontworpen door de Nederlanders Andries en Marco van Overbeeke. De aandrijflijn is elektrisch, per as zijn er twee elektromotoren ingebouwd. Afhankelijk van de reacties op de Salon, wordt een productieversie in 2020 verwacht.

Vanda Dendrobium


Meer lezen over: , , , , , , , , , , , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.