achterzijde Peugeot Instinct
We zeggen het nog maar eens, elektrisch rijden is de toekomst. En verder is het gewoon leuk. Om dat te bewijzen een lijstje met elektrische supercars, concept cars en hybrides van de Salon van Genève.

Artega Scalo Superelletra
Een coupé met een vrij langgerekt profiel, met elektrische aandrijving en een monsterlijke hoeveelheid vermogen. 1000 pk’s! Als je alle kracht niet voortdurend aanspreekt zou je tot 500 km ver komen op één batterijlading. De auto is gebaseerd op de Artega GT, die door een benzinemotor wordt aangedreven. De Scalo Superelletra zal op een later moment op de markt komen.

Artega Scalo Superelletra

Bentley EXP12 12 Speed 6e Concept
Een elektrische Bentley. Een conceptauto met uitdagende vormgeving, een woest aantrekkelijk bordeauxrood interieur en een stuurwiel dat lijkt te zijn geïnspireerd op een yoke, een vliegtuigstuur. De auto loopt vooruit op de toekomst van het merk. Ook Bentley komt met elektrische aandrijflijnen en plugin-hybrides, waaronder allicht een elektrische Mulsanne.

Bentley EXP12

Lexus LS500h
De gloednieuwe Lexus LS500h. Met de inmiddels bekende trapeziumgrille, waardoor de voorkant wel wat wegheeft van een aloude stoomlocomotief. Maar in geval van Lexus is de techniek uiteraard erg verfijnd, om te kunnen zoeven in stilte. De auto heeft een systeemvermogen van 360 pk en een cvt met tien voorgeprogrammeerde verzetten. De accu is nu een lithium-ion-variant die compacter is dan die van de vorige LS-hybride, maar tegelijk een grotere capaciteit heeft.

Lexus LS500h

Peugeot Instinct
Deze shooting brake van Peugeot is volstrekt autonoom. De auto werkt met het internet of things platform Samsung Artik Cloud. De auto heeft niet voor niets de naam Instinct gekregen, hij weet wat je wil, en waarheen je dacht te gaan. Over de aandrijflijn is weinig bekend gemaakt. Wel weten we dat de Instinct een plugin-hybride is met een vermogen van 300 pk. Zowel het interieur als exterieur is blauw, omdat het rustgevend is zullen we maar zeggen. De grille doet door zijn forse omvang denken aan de Peugeots van een jaar of tien terug. Kijken we vooruit, dan kunnen we van Peugeot volelektrische auto’s en plugin-hybrides verwachten.

Peugeot Instinct

H600 van Pininfarina en HKG
Een strak gelijnde sedan, op grote velgen en met her en der wat chroom. Voor mensen die zaken doen. Deze H600 is tot stand gekomen onder samenwerking van Pininfarina en de Hybrid Kinetic Group uit Hong Kong. De aandrijflijn is een alternatieve aandrijflijn. Zoveel is zeker. Verder is er naar verluidt een turbine in het spel. Het klinkt als spannende (vooruitstrevende?) techniek. Pininfarina en HKG zijn een verbond aangegaan voor de komende vier jaar. Wanneer één en ander op de markt komt is nu niet duidelijk.

HKG-Pininfarina H600

Meer? Deel 2 lees je HIER!


Meer lezen over: , , , , , , , , , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.