e-Golf
Syntus gaat in de concessies Twente, Gelderland, Midden-Overijssel en vanaf december 2016 ook in Utrecht rijden met elektrische auto’s.

De inzet van elektrische auto’s past volgens het bedrijf bij de visie als dochteronderneming van Keolis op duurzame mobiliteit. De auto’s worden ingezet om de logistiek van de chauffeurs en controleurs voortaan emissievrij te laten verlopen. De e-Golf heeft met een actieradius tot circa 190 kilometer voldoende om tijdens een werkdag chauffeurs en controleurs te vervoeren.

Met de inzet van deze auto’s bespaart Syntus jaarlijks gemiddeld 50.000 liter diesel.
Inmiddels zijn alle vestigingen van het concern, inclusief het hoofdkantoor, voorzien van infrastructuur voor het opladen van de auto’s. Voor een groot deel van de medewerkers is de overstap naar de e-Golf de eerste kennismaking met 100% elektrisch rijden.

Aan de levering van de 50 voertuigen ging een periode van samenwerking tussen Syntus, importeur Pon en Volkswagen-dealer A-Point vooraf. Syntus start op 17 juni, voor de duur van twee jaar, een pilot met een elektrische waterstofbus. Deze bus zal worden ingezet in de dienstregeling van Syntus tussen Arnhem en Apeldoorn.


Meer lezen over: , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Hadden ze beter even mee kunnen wachten, want zeer binnenkort komt de nieuwe e-Golf met max 300km range. 😛

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.