BYD, de snelst groeiende autofabrikant van China en pionier op het gebied van hybride en elektrische voertuigen, gaat 50 volledig elektrische auto’s leveren in Londen. Daarmee is de eerste, volledig elektrische taxivloot een feit.

De ambities in Londen met betrekking tot duurzame energie laten zich vergelijken met die van Schiermonnikoog en hebben geleid tot BYD’s succes. Green Tomato Cars is de op een na grootste, hoogwaardige minicab service van Londen en heeft gezocht naar de meest milieuvriendelijke voertuigen voor zijn 300 auto’s tellende vloot. De 50 elektrische BYD taxi’s zullen beschikbaar zijn vanaf het tweede kwartaal van 2013.

De vijftig auto’s voor Londen zijn van het type e6, een vijfzits cross-over met een interieur dat zich door zijn aanzienlijke hoofd- en beenruimte en ruime kofferbak prima leent als taxi, of zoals Green Tomato Cars de auto’s inzet: auto met chauffeur. Het is een volledig elektrisch voertuig zonder directe uitstoot, wat betekent dat de e6 geen schadelijke uitlaatgassen, fijnstof of schadelijke broeikasgassen uitstoot. BYD e6 taxi’s hebben hun “sporen” reeds verdiend in diverse landen en hebben inmiddels al 22,7 miljoen kilometer afgelegd (meetpunt eind juli 2012).


Meer lezen over: , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.