Toyota is waarschijnlijk het bekendste merk op het gebied van hybride auto’s. Sinds de lancering van de eerste generatie Prius in 1997 is het merk continu bezig met het verbeteren van de elektrisch-hybride aandrijflijn technologie.

Vandaag maakte Toyota bekend dat zij wereldwijd 5 miljoen hybride auto’s hebben verkocht, waarvan 2 miljoen in de Verenigde Staten. Om dit te vieren werd er een ongebruikelijk filmpje gemaakt. Hierin dansen en zingen jonge hybride-eigenaren rond het complete modellenaanbod van de 2013 Toyota Prius hybriden: de traditionele liftback, de Prius V wagon, de Prius C hatchback en de Prius Plug-in Hybrid.

De Toyota Prius is inmiddels halverwege de derde generatie en behoort tot de top van zuinigste auto’s. De basistechniek is altijd hetzelfde gebleven. Een kleine viercilinder benzinemotor is aangesloten op een Hybrid Synergy Drive transmissie met twee elektrische motorgeneratoren. Sinds de eerste Prius wordt deze techniek langzaam verspreidt over het gehele aanbod, met als doel voor 2020 een hybride-variant van alle Toyota auto’s te hebben.


Meer lezen over: , , , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Dat is nou premium…

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.