Wat jij moet weten over deze nieuwe elektrische auto .

5 belangrijke feiten over de Kia e-Soul

Kia is een van de voorlopers in elektrische auto’s en blijft haar gamma constant vernieuwen. Het merk staat aan het begin van een duurzaam offensief, want de komende jaren doet het automerk grote investeringen in elektrische mobiliteit. Jij kunt daar vandaag de vruchten al van plukken. Want nu is er al de nieuwe e-Soul. In dit artikel geven we je 5 belangrijke feiten over deze elektrische auto.

Aandrijflijn

Wat brengt de e-Soul eigenlijk in beweging? Dat is een 64 kWh accupakket, gekoppeld aan een krachtige elektromotor. Het systeemvermogen komt uit op 204 pk en 395 Nm koppel. De elektrische auto is daardoor krachtig in acceleratie, maar ze hebben de e-Soul ook zeer zuinig weten te krijgen. Een unieke combinatie die je zelden ziet. De WLTP-actieradius bedraagt namelijk 452 kilometer. De e-Soul sprint in 7,4 seconden naar 100 km/u. De topsnelheid bedraagt 167 km/u.

Laden

Bij een elektrische auto is naast een sterke actieradius, ook een snelle laadmogelijkheid van be-lang. Dat zit wel snor bij de e-Soul. Hang de kabel van de EV aan een snellader van 100 kW en de batterij is in 30 minuten tot 50 procent geladen. Kia werkt samen met Plugsurfing, het grootste netwerk van openbare laadpunten van Europa. Samen bieden ze een laadpas aan waarmee je bij tal van oplaadpunten in Europa terecht kunt. Zo tref je altijd een laadpunt in de buurt. Is een laadpunt verder weg dan je had verwacht, dan loont het om in de energiezuinige Eco+ of Eco-stand te gaan rijden. In deze modus verbruikt de e-Soul zo min mogelijk energie. Andere rijmodi zijn Comfort en Sport.

Technologie

Aan boord van een e-Soul tref je de nieuwste technologie. Het label Drive Wise zorgt ervoor dat je nog veiliger rijdt met je Kia. Met onder meer autonome rijbaanvolgassistentie, autonome noodremassistentie, adaptieve cruise control, actieve rijbaanassistentie en dodehoekassistentie helpt de e-Soul je op weg naar de bestemming in comfort en veiligheid. De innovatieve technologie gaat verder in het interieur, met onder meer een 10,25-inch groot touchscreen voor de bediening van autozaken.

Connectiviteit

Je bent niet alleen. Het is jij én je Kia e-Soul. De volledig elektrische auto komt met een handige app voor op je smartphone. Met UVO Connect sta je altijd in verbinding met de auto. Via deze applicatie kun je diverse slimme gegevens raadplegen. Vergeet nooit meer waar je de EV gepar-keerd hebt, of check de actuele batterijstatus. Een warme zomer- of koude winterdag is geen probleem voor de e-Soul. Met UVO Connect kan de auto via de app van te voren gekoeld of verwarmd worden.

Prijs & levering

Bestellen en maanden dromen over je Kia e-Soul is er niet bij. De volledig elektrische auto is snel leverbaar en staat voor een vanafprijs van 42.985 euro al voor de deur. In 2020 betaal je zakelijk 8%-bijtelling over een elektrische auto met een fiscale waarde t/m 45.000 euro. In het geval van de e-Soul betekent dat zowel de DynamicLine als de ExecutiveLine uitvoeringen in aanmerking komen voor 8% bijtelling. Zelfs als je kies voor één van de 7 two-tone carrosseriekleuren. De keu-ze is aan jou. Check de site van Kia om meer te weten te komen over de e-Soul.


Meer lezen over: , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.