4 redenen waarom op vakantie gaan met een EV heerlijk is
Bekijk het juist van de positieve kant.

Misschien heb je een elektrische leaseauto en overweeg je een autovakantie, net als dat je voorheen deed met een auto die wel een verbrandingsmotor heeft. Met dit laatste is de opdracht simpel. Rijden naar de bestemming en waar zo nodig even tanken. Met een EV lijkt men moeilijker tegen deze taak aan te kijken. Lees hieronder waarom dat allemaal wel meevalt en waarom op vakantie gaan met een EV juist leuk kan zijn.

1. Laden kan écht wel
Het Europese laadnetwerk groeit gestaag. Langs de Europese snelwegen kun je tegenwoordig op veel plekken je elektrische auto opladen. Kun je ondertussen genieten van een lekker kop koffie of een broodje. Check van tevoren waar op jouw route de laadstations zich begeven.

2. Het is juist ontspannend
Geen herrie in de auto, geen kans op overhitte motor of een slippende koppeling. Met een elektrische auto is eigenlijk het enige mankement waar je mee te maken kunt krijgen een lekke band. Onderweg zijn met een elektrische auto naar je bestemming is al het begin van je vakantie!

3. Goed voor de gezondheid
Met een diesel of benzineauto is men al snel geneigd om door te trappen naar de bestemming. Het is juist goed (en verplicht) om als bestuurder regelmatig een pauze te nemen. Met een elektrische auto kun je meteen het ding aan een stekker gooien. Terwijl jij even je rust pakt, kan het voertuig in de tussentijd opladen.

4. Goed voor het milieu
Je maakt geen gebruik van een vervuilend vliegtuig en ook niet van een auto die het milieu belast. Met een elektrische auto ga je emissievrij van huis op weg naar je vakantiebestemming. Met dat idee in het achterhoofd is het fijn op weg zijn.


Meer lezen over: , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.