Model S
Verbrandingsmotoren horen in de nabije toekomst tot de verleden tijd, of valt het allemaal wel mee?

Elektrisch rijden heeft veel voordelen ten opzichte van een voertuig met een verbrandingsmotor. Zo hoef je bijvoorbeeld niet meer op zoek naar een tankstation, met een elektrische auto kun je immers ook thuis of op de zaak laden. We hebben vier stellingen gevonden die gerelateerd zijn aan het opladen van een elektrische auto. Het zijn stellingen waar wij ons goed in kunnen vinden.

Stelling: laden is makkelijker dan tanken
De handeling is niet heel anders. Het is vooral een kwestie van wennen. Op dit moment gaat laden zonder snellader nog niet heel rap, maar de ontwikkelingen zijn gaande en dit lijkt slechts een kwestie van tijd. Uiteindelijk zal laden net zo snel, of misschien zelfs sneller, zijn dan een auto vullen met fossiele brandstof.

Stelling: binnen vijf jaar zijn álle nieuwe auto’s elektrisch
Tuurlijk niet! Maar als je kijkt naar de huidige ontwikkelingen, dan is deze stelling geen vreemde benadering. Tesla is pionier als het gaat om elektrisch rijden, maar andere merken zullen spoedig volgen. Diverse autofabrikanten lanceren de komende jaren een elektrisch label, denk aan Mercedes EQ of Volkswagen ID. Je ziet tevens dat sommige automerken eerst een combinatie proberen: een hybride aandrijflijn in combinatie met een verbrandingsmotor. Kijk naar Volvo, die zal vanaf 2019 elk nieuw model van een elektromotor voorzien. Uiteindelijk gaan ze allemaal op de emissievrije toer, maar dat zal langer dan vijf jaar duren.

Stelling: een gastvrij restaurant of hotel heeft een laadpaal
Enkele jaren geleden was gratis WiFi een uithangbord om klanten te verwelkomen. Een wegrestaurant met gratis WiFi was voor veel mensen een extra reden om even te stoppen, of langer te blijven zitten. Dat kan zorgen voor wat extra omzet. Dat geldt ook voor de oplaadmogelijkheden van elektrische auto’s. Bij veel hotels en restaurants zijn er inmiddels al laadpalen aanwezig, maar dit moet nog verder groeien. Tevens kun je ook thuis of op je bedrijf een goede gastheer zijn. Door bijvoorbeeld een laadpaal via Eneco te regelen kan de visite, collega of een klant in de tussentijd de elektrische auto volladen.

Stelling: met een fossiele auto kun je als ondernemer niet meer aankomen
Deze stelling is een beetje afhankelijk van de branche waarin je werkzaam bent en wat je wil uitstralen, maar als duurzaamheid een belangrijk punt op de bedrijfsagenda is, dan kun je beter in een elektrische auto arriveren. Je bent dan een voorloper en waarschijnlijk zullen klanten dat ook waarderen. Als we voor onszelf spreken dan is er eerst nog wat extra actieradius nodig, tevens moet de prijs van elektrische auto’s naar beneden.

Meer info over laadpalen of over deze stellingen? Check dan deze speciale pagina van Eneco, die medeverantwoordelijk is bij de totstandkoming van dit artikel.

Meer lezen over: , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.