3 redenen waarom een e-bike écht groen is
En ook nog eens een gezonde overweging.

De markt van de elektrische fiets zit in de lift. Ze beginnen inmiddels gemeengoed te worden. Niet zo vreemd. Ze zijn erg comfortabel om op te fietsen, ze beginnen steeds betaalbaarder te worden en ze zijn milieuvriendelijk. Niet zo gek dat de vraag naar de elektrische fiets aan het toenemen is. In dit artikel zoomen we vooral in op dat laatste aspect. Waarom ze zo milieuvriendelijk zijn.

1. Een alternatieve vorm van vervoer
Een elektrische auto is voor de meeste particulieren nog een stap te ver. Een elektrische fiets is daarentegen een stuk betaalbaarder. Wellicht is het woon-werk verkeer in jouw situatie nog niet aan te fietsen. Echter op bezoek bij een vriend of familielid in je stad/dorp kan wel met een elektrische fiets en voor de boodschappen kun je de vervuilende auto ook laten staan. Gezien het groeiende aanbod is een e bike kopen vandaag de dag al zeer interessant.

2. Fiets kan lang mee
Elektrische fietsen kosten meer in vergelijking met een reguliere fiets. Daar staat vaak tegenover dat een elektrische fiets kwalitatief goed in elkaar zit. De enige zorg is de accu, die je wellicht na een aantal jaren zal moeten vervangen. Dit praat ook de aanschaf van zo’n fiets goed, want als jij er meer dan 10 jaar plezier van hebt heb je een absolute goede koop gedaan! En dat is ook weer goed voor het milieu.

3. Groen fietsen
Het klinkt misschien gek, maar eenmaal rijdend op je e-bike kun je nog een steentje bijdragen aan het milieu. Diverse e-bikes kennen verschillende standen. Hoe minder trapondersteuning, hoe langer de acculading meegaat. Hoe meer ‘natuurlijk’ jij fietst, hoe beter voor het milieu, want je hoeft de batterij minder vaak op te laden.


Meer lezen over: , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Dit artikel geeft niet onafhankelijk informatie. Dit artikel is betaald geplaatst. Jammer voor de lezer die dit niet door heeft. De ebike wordt tot in het belachelijke gepromoot, terwijl de escooter óók een belangrijke bijdrage kan leveren. Bovendien is er een escooter merk die levenslange garantie geeft op de escooter en 5 jaar garantie op de lithium Ion accu. Daar kan geen ebike tegenop.

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.