Alles voor een toekomst waarin autonome vervoermiddelen de normaalste zaak van de wereld worden.

Het Utrechtse bedrijf 2getthere heeft een langetermijnakkoord getekend met Oceaneering International. Dat laatste bedrijf is gevestigd in Houston, Texas (VS) en moet zich vooral bezig gaan houden met de technische ontwikkeling en productie. Verder heeft het de nodige kennis van de markt. Door 2getthere wordt een gedegen kennis van geautomatiseerde voertuigen, navigatie- en verkeersmanagementsoftware en vormgeven aangedragen.

Die combinatie moet leiden tot een stevigere marktpositie. Het bedrijf is hoofdzakelijk actief als vervoerder op de laatste kilometer. Door 2getthere worden people mover systems geleverd, ofwel autonome voertuigen die mensen kunnen vervoeren bij grote evenementen. Bijvoorbeeld vanaf parkeerplaatsen, naar stations, hotels of over immense terreinen. Overzichtelijke situaties waarbij een bestuuder niet noodzakelijk is.

De geschiedenis van 2getthere en Oceaneering gaat een aardig eind terug, de samenwerking begon in 2004. In Nederland rijden 2getthere en Connexxion met de Parkshuttle. Dat is een autonome shuttle in Capelle aan den IJssel.


Meer lezen over: , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.