Testrijders TeamTrial
In navolging van Rotterdam wordt er nu ook in de omgeving Arnhem-Nijmegen zo veel mogelijk in Nissan LEAFs gereden.

Sinds vrijdag 2 mei delen 25 testrijders uit de omgeving Arnhem-Nijmegen hun Nissan LEAF met zoveel mogelijk mensen. In maart startten in Rotterdam al 10 testrijders die hun elektrische auto delen. “Dankzij het delen van deze 35 elektrische auto’s verspreidt elektrisch rijden zich als een olievlek langs de A15”, aldus Tjerk Wagenaar, directeur van Natuur & Milieu.

De testrijders zijn een zeer divers gezelschap. De gemeentes Arnhem en Nijmegen zijn twee van de ‘testrijders’: zij delen de Nissan LEAF met ambtenaren, wethouders en burgemeester. Ook het ROC Nijmegen, bedrijvenparken, een biologisch landbouwbedrijf, ondernemers en particulieren maken daarnaast deel uit van het testrijdersteam. Eén ding hebben de testrijders gemeen: ze delen hun auto graag met anderen.

“Elektrisch rijden is schoner, stiller en zorgt voor een zeer lage CO2 uitstoot. Goed nieuws dus voor iedereen die auto rijdt, maar ook voor degenen die nooit autorijden. Zij profiteren van schonere lucht en minder geluidsoverlast”, aldus Jan van der Meer, wethouder van Nijmegen.

Testrijders in competitie

De 25 testrijders strijden komend jaar voor mooie prijzen: wie verhuurt zijn elektrische auto het meest? Wie heeft de opvallendste manier om te delen? De testrijders bepalen zelf de verhuurprijs van hun auto. Geïnteresseerde huurders vinden de 25 testrijders en de locaties van de auto’s op projecta15.nl/testrijders. De huurder kiest een testrijder, reserveert via de button bij SnappCar en rijden maar.

Autodelen en elektrisch rijden

Autodelen is hot. Uit recent onderzoek van Motivaction blijkt dat een kwart van de rijbewijsbezitters een deelauto wil gebruiken. Via de auto’s van de testrijders kan iedereen laagdrempelig een elektrische auto uitproberen. Uit Engels onderzoek onder 350 overstappers blijkt dat elektrisch rijden verslavend is. 80% die overstapt op elektrisch rijden wil niet anders meer. In Rotterdam hebben twee huurders zelf al een Nissan LEAF gekocht.


Meer lezen over: , , , , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.