CCW ZEPS
Als je de uitstoot van je busbedrijf wil verlagen kun je natuurlijk peperdure nieuwe elektrische bussen kopen, je kunt ook je oude bussen laten ombouwen door CCW.

Complete Coach Works knapt al 25 jaar oude bussen op om ze een tweede leven te gunnen, zo’n twee jaar geleden kwam het idee om de conventionele aandrijflijn te vervangen voor elektrische aandrijving. Het eerste prototype kwam op een volle lading zo’n 145 kilometer ver, de uiteindelijke versie moet na vijf uur laden zelfs een ruime 200 kilometer zien te halen. En dat voor een kleine 600.000 dollar, volgens CCW ongeveer een kwart van wat een nieuwe elektrische bus als de Proterra zou kosten.

Overtuigd door de voordelen van zo’n opgeknapte bus, stuurt Riverside (Californië) 21 oude dieselbussen naar Complete Coach Works om daar omgetoverd te worden tot elektrische bus, een deal waarmee zo’n 12,2 miljoen dollar is gemoeid. In een video is te zien hoe het bedrijf in tien dagen een oude bus stript, voorziet van een nieuw interieur en uiteraard een elektrische aandrijflijn. Met hulp van het bedrijf Wave kunnen de omgebouwde bussen zelfs draadloos worden opgeladen bij busstops dankzij inductie.

Jay Leno’s Garage
Begin vorig jaar was Complete Coach Works met haar prototype te gast bij Jay Leno’s Garage, een online autoprogramma van de voormalige talkshowhost. Bekijk de aflevering hieronder.


Meer lezen over: , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.