Renault Zoe
Renault is ervan overtuigd dat het met de ZOE een ijzersterk aanbod doet. We hebben eens onderzocht of dat inderdaad zo is.

Allereerst krijgt de zakelijke rijder natuurlijk te maken met een bijtellingspercentage van 4%, wat neer komt op €43,- netto bijtelling per maand. Alleen volledig elektrische voertuigen vallen binnen deze categorie, alle andere auto’s zitten in de 22%-categorie. Zeer interessant dus voor de zakelijke rijder, die zich met de ZOE op jaarbasis een hoop geld kan besparen! Daar komt nog eens bij dat de ZOE een zeer scherpe vanafprijs van 24.990 euro heeft voor de Life batterijhuurversie met de nieuwe Z.E. 40 batterij. Bij een batterijhuurversie kies je ervoor om de auto aan te schaffen en de batterij te huren voor een bedrag vanaf 69 euro per maand. Je kunt de ZOE ook inclusief de batterij kopen, voor een vanafprijs van 32.890 euro voor de ZOE Life versie.

De ZOE heeft qua vormgeving inderdaad het vooruitstrevende dat je van een EV verwacht, zonder dat de auto al teveel opvalt in het dagelijkse verkeer. Verder heeft deze elektrorakker een actieradius van 400 kilometer volgens de NEDC-cyclus, wat in de praktijk neerkomt op een actieradius van ongeveer 300 kilometer en voor het overgrote deel van de Nederlandse automobilisten ruim voldoende is.

Range anxiety speelt nog steeds een niet te onderschatten rol. Veel automobilisten vrezen voor een beperkte actieradius, wat met de ZOE definitief verleden tijd is. Bovendien vertelt een handige app je precies waar je in heel Europa kunt opladen, dus ook een vakantie is met de ZOE geen enkel probleem! Tel daar de absolute rust aan boord van een EV bij op en je snapt dat we Renault gelijk moeten geven: de ZOE is een zeer interessant aanbod voor wie op zoek is naar een betaalbare elektrische auto.

Meer weten? Check renault.nl/zoe!


Meer lezen over: , , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Zakelijk kun je de accu niet huren alleen kopen.
Als je in de toekomst de accu wilt upgraden probeert de dealer alles om dat uit je hoofd te praten en een compleet nieuwe auto te verkopen dus niet voor mij.

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.