Tesla Model X in de regen
De Superchargers kunnen per direct worden gebruikt.

Er worden momenteel zoveel mogelijk Tesla’s op kenteken gezet, de eindspurt is gaande. Want alleen dit jaar nog komen twee oer-Hollandse fenomenen samen, (relatieve) spaarzaamheid en een lage bijtelling (op volledig elektrische auto’s). Maar Tesla bekommert zich niet alleen om het leveren van auto’s. Er is altijd nog het Supecharger-netwerk, dat blijft ook doorgroeien. Bovendien is versie 3 van de Supercharger op komst, waarmee sneller geladen kan worden.

De laatste aanwinst voor het Supercharger-netwerk in Nederland is te vinden in Badhoevedorp, aan de Schipholweg 275. Bij Corendon Village Amsterdam is een nieuw Supercharger-station geopend. Dat heet overigens echt zo, terwijl dit toch echt een bedrijventerrein is en geen geen dorp, dat evenmin met goed fatsoen tot Amsterdam valt te rekenen. Uiteraard is de ligging gunstig, nabij de uitvalswegen. Wat heet, de Superchargers liggen pal onder het plaatselijke knooppunt waar de snelwegen A4 en A9 elkaar kruisen.

Er zijn in totaal twintig oplaadpunten beschikbaar. Het hotel ter plekke heeft uiteraard een restaurant. Er kan dus worden gegeten en zoals viel te verwachten van de reisorganisatie in kwestie is er een all-inclusiveoptie. Tijdens het nuttigen van verschillende gerechten uit verschillende keukens wereldwijd, raakt dan ook de Tesla onopgemekt meer dan vol.

In Nederland zijn ook Superchargers te vinden in Amsterdam, Apeldoorn, Breda, Breukelen, Dordrecht, Drachten, Eindhoven, Emmeloord, Hoorn, Horst, Oosterhout, Urmond, Vuren, Zaltbommel, Zevenaar en Zwolle. Verder kan iedere Tesla-rijder ook terecht bij Fastned. Daar zijn adapters beschikbaar, zodat de Chademo-laadaansluiting kan worden gebruikt.

Foto: Tesla Model X in de regen door @fastforward op Autojunk


Meer lezen over: , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.