130 Nederlandse Olympiërs gaan de komende jaren een Volkswagen up! rijden. Precies 100 dagen voor de start van de Olympische Spelen in Londen werden de eerste 20 exemplaren afgeleverd aan de atleten. Dit viel samen met de viering van het 25-jarige bestaan van het partnership van de Nederlandse Volkswagen-importeur en sportkoepel NOC*NSF.

Zo’n 130 Olympische sporters met een A-status krijgen de beschikking over een High up! Deze uitvoering is completer gemaakt met onder meer airconditioning, het maps + more infotainmentsysteem, het automatische noodremsysteem City Emergency Braking en lichtmetalen wielen. De Olympische up-modellen zijn bovendien herkenbaar aan hun opvallende bestickering met goudkleurige accenten. NOC*NSF zegt blij te zijn met de inzet van up’s.

25 jaar partnership
De samenwerking tussen Volkswagen en NOC*NSF startte in 1987 en bestaat nu dus precies 25 jaar. Het is daarmee het langst lopende partnership van de sportkoepel. Oud-marathonloper Marti ten Kate, nu coördinator Voorzieningen Topsporters bij NOC*NSF behoorde 25 jaar geleden tot de eerste sporters die een auto via het partnership ter beschikking kreeg.


Meer lezen over: , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.