Duitse autofabrikanten lijken steeds meer hun pijlen te richten op het onderzoek naar alternatieve aandrijvingen. Onlangs kondigden Mercedes en BMW aan om samen met een aantal partijen onderzoek te doen naar EV’s, en niet veel later volgde Porsche en Volkswagen met een soortgelijke constructie.

De Duitse vereniging van autofabrikanten (VDA) heeft laten weten hoeveel geld er in totaal naar de ontwikkeling van alternatieve aandrijving gaat. In de komende drie tot vier jaar is dat een bedrag tussen 10 en 12 miljard, goed voor 40 procent van het budget voor aandrijftechnieken. Hiermee lijken Duitse autobouwers te voldoen aan de wens van de regering om in 2020 twee miljoen elektrische auto’s op de weg te hebben.

Verder meldt kfz-betrieb dat er er tot 2014 15 nieuwe EV’s op de markt komen. Enkele kennen we al, zoals de elektrische Golf en de BMW i3.


Meer lezen over: , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Twee miljoen elektrische wagens in Duitsland tegen 2020?

Ff rekenen, dat is nog 8 jaar… dat wil dan zeggen dat er tegen dan een stuk of 250.000 per jaar moeten verkocht worden, enkel gerekend vanaf nu.

Droom rustig verder. Particulieren kopen ze gewoonweg niet, en zonder subsidies zouden bedrijven dit ook niet doen, dat weet u hier ZEER goed. Daarenboven zijn deze auto’s allesbehalve “groen” en vind ik nog altijd dat de consument zelf mag bepalen welke auto hij koopt.

-edit: dank u, is inmiddels gefixt-

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.