Gogoro
Elektrische scooters zijn niets nieuws, je ziet ze met enige regelmaat rijden. E-scooters met verwisselbare accu’s zagen we nog niet eerder, Gogoro brengt daar verandering in.

De hippe tweewieler heeft twee in samenwerking met Panasonic ontwikkelde accu’s onder het zadel zitten die compact en vooral licht genoeg zijn om zelf te kunnen verwisselen. Volgens het bedrijf kost verwisselen van de accu’s slechts enkele seconden.

Met twee volle accu’s heeft de GoGoro een bereik van 100 km, ruimschoots voldoende voor de gemiddelde scooterrijder die thuis kan laden, lastiger voor stadsbewoners die hun tweewieler noodgedwongen voor de deur moeten parkeren en geen mogelijkheid hebben tot laden. Dat is waar de wisselstations met de naam GoStation om de hoek komen kijken, al heeft de aanleg van een netwerk nog wat voeten in de aarde. Gogoro schat dat de verschillende GoStations in een stad niet veel verder dan 1,5 kilometer uit elkaar mogen liggen. Er wordt dan ook druk gezocht naar een stad die wil investeren in het project en wil helpen een netwerk van GoStations op te zetten.

Gogoro doet er alles aan haar e-scooter zo hip mogelijk te maken. Niet alleen heeft de brommer een flitsend design, ook kun je het dashboard volledig naar je smaak maken doordat je zelf de kleuren van de verlichting kunt aanpassen. Ook de verschillende geluiden, van claxon tot opstartgeluid zijn te customizen.

gogoro


Meer lezen over: , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.