100 km rijden na 3 minuten laden: met deze laadpaal kan het
De technologieën gaan razendsnel. Nog even en het opladen van de elektrische auto gaat net zo rap als ouderwets tanken.

Het kan met een nieuw laadstation van de merken BMW en Porsche. De twee Duitse autofabrikanten hebben de handen ineen geslagen om een station met een laadvermogen van 450 kW te bouwen. De laadpaal is te vinden in Jettingen-Scheppach. Mits compatibel, kan de elektrische auto razendsnel worden opgeladen.

Met een BMW i3 met een 57 kWh batterij duurt het slechts een kwartiertje om de accu van 10 naar 80 procent te laden. Er zijn een aantal eisen om gebruik te kunnen maken van de snellaad-technologie. Ten eerste moet de elektrische auto beschikken over type 2 gecombineerd laden. Daarnaast moet het voertuig 400- en 800-volt-batterijsystemen hebben.

Duitsland is bij uitstek een land waar burgers elektrisch rijden nog niet omarmen. De conventionele autoindustrie voert de boventuin bij onze Oosterburen. Dit neemt niet weg dat Duitse autofabrikant, mede onder grote druk van de Europese Unie, hard bezig zijn om elektrificatie te omarmen. Zowel in het bouwen van elektrische auto’s, als het betrokken zijn bij mobiliteitsprojecten die onder meer te maken hebben met het opladen van de auto.

Het gaat hier om een onderzoeksproject van BMW en Porsche. Mede daarom is het laadstation gratis te gebruiken voor bezitters van een compatibele (CCS) elektrische auto.


Meer lezen over: , , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.