Vlak na het bereiken van een zeer belangrijke mijlpaal voor Renault – hun vijf miljoenste auto, een Renault Kangoo Z.E., rolt van de band – hebben de Fransen een tweede feestje te vieren.

Op de IAA werden de sleutels van de tienduizendste geregistreerde Kangoo Z.E. overgedragen aan Gerhard Dech, directeur Inkoop en Techniek van Deutsche Bahn. De elektrische auto zal worden ingezet voor onderhoud aan de Duitse spoorwegen.

De Kangoo Z.E. is het best verkochte elektrische busje van Europa en beslaat bijna tien procent van alle Kangoo verkopen. Het is ook de best verkochte EV in Frankrijk, waar ongeveer 6.000 bedrijven ermee rijden.

De emissievrije LCV kreeg een facelift in juni met een nieuwe neus en achterkant en de incorperatie van nieuwe opties zoals de R-Link multimedia tablet. De Kangoo Z.E. wordt alleen gebouwd in de MCA fabriek in Maubeuge, Frankrijk, en wordt verkocht in 20 Europese landen.


Meer lezen over: , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Het is alleen jammer dat het 3-fase laden zoals de ZOE kan ontbreekt op de Kangoo. Dat had hem een heel stuk bruikbaarder gemaakt door zijn kortere laadtijden.

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.