Gisteren heeft minister Kamp van Economische Zaken in de Pleingarage van de Rijksgebouwendienst in Den Haag het 10.000ste slimme laadpunt van The New Motion voor elektrische en hybride auto’s in gebruik genomen.

In 2011 heeft The New Motion, aanbieder van laadoplossingen (services en producten) voor elektrische auto’s, samen met partijen als Opel, Nissan en Toyota, Stichting E-Laad, Alliander en Q-Park, afspraken gemaakt met de toenmalige minister van Economische Zaken Maxim Verhagen. Als onderdeel daarvan heeft de overheid de maatregelen in kaart gebracht die nodig zijn om intelligent opladen van elektrische auto’s in het energie netwerk mogelijk te maken. The New Motion heeft op haar beurt een landelijk dekkend netwerk van 10.000 slimme laadpunten uitgerold bij kantoren, huizen en parkeergarages.

Daarmee is de Green Deal succesvol afgerond en heeft Nederland nu wereldwijd het grootste intelligente energienetwerk (Smart Grid) voor elektrische auto’s. Het 10.000ste laadpunt is in gebruik genomen door een nieuwe Volkswagen e-up!, het eerste vol-elektrische model van fabrikant Volkswagen.

Minister Kamp van Economische Zaken feliciteerde The New Motion bij de ingebruikname van het 10.000ste laadpunt:

The New Motion heeft goed geluisterd naar de wensen van mensen die elektrisch willen gaan rijden. Mede daardoor heeft Nederland nu de grootste laadpunt-dichtheid. Elektrisch rijden heeft zich inmiddels bewezen. Zeker hier in Nederland. We lopen voorop in het aantal transacties voor elektrisch laden en zijn daarmee een voorbeeld voor de rest van wereld.

Hybride auto’s meer elektrisch laten rijden

En ook The New Motion zal blijven werken aan een verdere groei van elektrisch rijden. Ritsaart van Montfrans, oprichter van The New Motion:

Focuspunt is het verhogen van het elektrisch gebruik van hybride auto’s door groei van het netwerk van laadpunten. Het aantal elektrische auto’s is het afgelopen jaar met 350% gegroeid. Het aantal laadpunten echter maar met 60%. We moeten voorkomen dat hybride rijders straks vaak veel minder elektrisch kunnen rijden dan zij zouden willen. Het gezamenlijke doel voor 2014 is om hybride auto’s voor zeker de helft van de kilometers elektrisch te laten rijden.

Op dit moment rijden er ruim 25.000 elektrische of hybride auto’s in Nederland. Van Montfrans:

De in Nederland nieuw verkochte auto’s in 2013 stootten gemiddeld 109 gram CO2 per kilometer uit, een auto die volledig elektrisch op groene stroom rijdt 0 gram per kilometer. Er komen steeds meer types elektrische auto’s bij. Wij willen door een nog betere dekking van laadpunten het rijden van méér elektrische kilometers aantrekkelijker maken. Uiteindelijk zorgt dit voor een verbetering van de luchtkwaliteit en dus de leefbaarheid in steden.


Meer lezen over: , , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.