Honda heeft laten weten dat de cumulatieve wereldwijde verkoop van hybride voertuigen inmiddels de 1 miljoen units heeft gepasseerd. Deze mijlpaal werd eind september 2012 bereikt, bijna 13 jaar na de verkoopstart van de eerste generatie Honda Insight in Japan (november 1999).

De eerste generatie Insight had een brandstofverbruik van 35km/liter, destijds was het het zuinigste model van alle benzine-aangedreven voertuigen ter wereld. De eerste generatie van de Honda Insight is echter nooit officieel in ons land verkocht. In Nederland heeft Honda vooral goed gescoord met de Civic Hybrid, dankzij 14% bijtelling uiteraard.

Hybride is volgens Honda een essentiële stap van de interne verbrandingsmotor naar een volledig elektrisch voertuig. Voortbouwend op de unieke kenmerken van het oorspronkelijk lichte en compacte IMA (Integrated Motor Assist) hybride systeem, heeft Honda haar hybride line-up uitgebreid en verkoopt momenteel 8 hybride modellen in ongeveer 50 landen over de hele wereld. In Nederland/Belgie kennen we vooral de CR-Z, Civic Hybrid, Jazz Hybrid en de Insight.

Onder de mondiale milieuslogan van “Blue Skies voor onze kinderen,” zal Honda zich blijven inspannen voor het ontwikkelen en hybride voertuigen, om zo een koolstofarme samenleving te realiseren.


Meer lezen over: , , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.