Het Kroatische Rimac begaf zich onlangs met de Concept_One op het Concorso d’Eleganza Villa d’Este. Binnenkort bezoeken ze met de elektrische hypercar een tweede autofestijn in de open lucht. Van 5 t/m 7 september zijn ze één van de smaakmakers op het Britse Salon Privé.

De EV die omgerekend 742.00 euro kost en in een oplage van maximaal 88 stuks gebouwd wordt komt steeds dichter bij het moment van uitlevering. Voor die tijd laat de 24-jarige CEO Mate Rimac zijn auto graag op verschillende plekken aan autoliefhebbers zien. Binnenkort is dat dus het Salon Privé in het Londense Syon Park. Mate Rimac over zijn concept_One: “We started with a blank sheet of paper. The idea was to create an exceptional supercar with a new propulsion concept. What we have here is a fully-fledged hypercar that is as powerful as a Bugatti, as stylish as a Ferrari, and as luxurious as a Mercedes, all while managing to forsake even the tiniest sip of gasoline.”

Zoals bekend komt het vermogen uit op 1.088 pk en sprint de EV in 2.8 seconden naar de 100 km/u. De topsnelheid zou op 308 km/u liggen. Achter de aluminium velgen vinden we keramische remmen met aan de voorkant remklauwen die zes en aan de achterkant vier zuigers bevatten. De body is geheel uit koolstofvezel opgetrokken en het binnenste van de Concept One is ontworpen door een aantal ex-Pininfarina medewerkers. De lederen bekleding is afkomstig van de interieurspecialisten van Vilner. Het vermogen wordt middels vier elektrische motoren verdeelt over de banden.


Meer lezen over: , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.